دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آذر 1394 - 11:47
قائم مقام سازمان نظام پرستاری:

ثبت‌نام 700 پرستار جویای کار تنها در 48 ساعت/ 80 درصد پرستاران در معرض خشونت کلامی هستند

قائم مقام سازمان نظام پرستاری از ثبت نام 700 پرستار کارشناس جویای کار در فراخوان نظام پرستاری خبر داد و گفت: در 48 ساعت گذشته 700 پرستار از سراسر کشور در این فراخوان شرکت کردند و وزارت بهداشت نیز می تواند با اعلام یک فراخوان رسمی نسبت به جذب پرستاران اقدام کند اما متاسفانه وزارت بهداشت با استفاده از نیروهای فله ای بهیار درصدد جبران کمبود نیروی پرستار است.
کد خبر : 51195

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا محمد شریفی مقدم در نشست خبری سازمان نظام پرستاری با اشاره به اجرای طرح کمک پرستار و بهیار از سوی وزارت بهداشت به بهانه جبران کمبود نیروی پرستاری گفت: کمبود نیروی انسانی موضوعی است که از 35 سال گذشته به صورت مکرر از سوی جامعه پرستاری مطرح شده است و این مشکل «یک شبه» ایجاد نشده که انتظار داشته باشیم وزارت بهداشت نیز آن را «یک شبه» حل کند.


وی ادامه داد: ما در دهه هفتاد طرح تامین نیروی انسانی را تدوین کردیم که به ازای هر تخت بیمارستانی 1/8 نیروی پرستاری داشته باشیم که این طرح به صورت کاملا کارشناسی و علمی برنامه ریزی شده بود اما متاسفانه تا کنون اجرایی نشده است.


قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور افزود: از یک سال پیش مشاهده کردیم که وزارت بهداشت به صورت غیر معمول بحث کمبود نیروی پرستاری را مطرح کرد و خواست که نیروی کمک پرستار را برای جبران کمبود نیروی انسانی پرستاری به میان آورد در حالی که همه پرستاران با این طرح مخالف بودند و اگر دغدغه وزارت بهداشت سلامتی و رفاه مردم است باید به تامین نیازها و جذب پرستاران اقدام کنند.


وی گفت: هم‌اکنون 30 هزار نفر کمک پرستار و بهیار آمادگی جذب فوری دارند و همچنین در برنامه جدید وزارت بهداشت 13 وظیفه پرستار را به وظایف بهیار را از قبیل پانسمان، دارو دادن و تزریق را اضافه کرده اند و می خواهند بهیار را جایگزین پرستار کنند.


شریفی مقدم تاکید کرد: باید بساط کمک پرستاری برچیده شود زیرا این طرح به زیان مردم و پرستاران خواهد بود به طوری که بیمار را به دست کسانی می سپارند که تخصص لازم برای درمان و پرستاری از بیمار را ندارند.


وی همچنین به تربیت پرستاران در بیمارستان های دولتی اشاره کرد و گفت: از 20 آبان این طرح را ابلاغ کردند که می خواهند با این طرح کمبود کادر پرستاری را جبران کنند و با توجه به اینکه نیروی پرستار در کشور کم است می خواهند کمک پرستار تربیت کنند.


ثبت نام پرستاران بیکار در سایت نظام پرستاری


وی به فراخوان سازمان نظام پرستاری اشاره کرد و گفت: در 48 ساعت گذشته فراخوانی را در سایت نظام پرستاری قرار دادیم که در طول این مدت کوتاه 700 پرستار کارشناس جویای کار ثبت نام کردند که این 700 نفر به تفکیک استان ها مشخص شدند به عنوان نمونه از تهران 60 پرستار و از آذربایجان شرقی 55 پرستار در این فراخوان ثبت نام کردند.


شریفی مقدم گفت: وزارت بهداشت پست خالی برای جذب پرستار ندارد بنابراین باید پست ایجاد کند تا بتواند پرستارهای مورد نیاز را جذب کند در حال حاضر وزارت بهداشت 60 هزار نفر نیروی مازاد دارد که از نیروهای غیر پرستار هستند.


شریفی ادامه داد: رشته پرستاری آکادمیک قدمت 100 ساله دارد در حالیکه امروز وزارت بهداشت می خواهد این قدمت آکادمیک را از این حالت خارج کرده و به یک روش سنتی آموزش پرستاری تبدیل کند.


وی یادآور شد: وقتی دانشجوی دانشکده پرستاری تهران و شهید بهشتی برای کارآموزی به بیمارستان های دولتی مراجعه می کنند تحت آموزش مربیان حق التدریس قرار می گیرند در حالیکه این حق طبیعی دانشجویان پرستاری است که از مربی هیات علمی برای آموزش استفاده کنند.


وی همچنین به خارج شدن رشته پرستاری از کنکور اشاره کرد و گفت: این موضوع تبعات خاص خود را در پی خواهد داشت و تربیت پرستار در بیمارستان دولتی پتانسیل و آموزش لازم را نخواهد داشت.


وی تاکید کرد: واگذاری تربیت پرستار به بخش خصوصی باعث تهدید سلامت جامعه، نقض حقوق بیمار و تضعیف پرستاری آکادمیک خواهد شد و وزارت بهداشت با این کار به دنبال تحقیر و تخریب جامعه پرستاری است.


شریفی مقدم تاکید کرد: ما به صورت سازمان نظام پرستاری به صورت جدی و خاص خواستار لغو فوری طرح افزایش کمک بهیار به جای پرستار هستیم.


وی یادآور شد: باید موانع خدمتی پرستاران را کاهش داده و حذف کنیم تا آنان بتوانند به درستی و با کیفیت بیشتر به مردم خدمت رسانی کنند زیرا هیچ گروهی بیشتر از پرستاران دغدغه سلامت بیمار و مشکلات مردم را ندارند.


وی ادامه داد: اگر وزارت بهداشت خواهان جذب پرستار و تامین نیروی انسانی مورد نیاز است می تواند به صورت رسمی فراخوانی را اعلام کند که پرستاران کارشناس و جویای کار در آن ثبت نام کنند و همچنین وزارت بهداشت می تواند جذابیت های حرفه ای لازم را برای پرستاران ایجاد کند تا از مهاجرت و خانه نشینی و تغییر شغل پرستاران جلوگیری کنند.


وی به شعار پرستاری در این دوره اشاره کرد و گفت: برقراری عدالت همه جانبه شعار این دوره سازمان نظام پرستاری است البته منظور از عدالت تنها در بحث پرداخت ها نیست و ما می خواهیم در نحوه برخورد، آموزش و حمایت از پرستاران عدالت برقرار شود. زیرا ما امروز در نحوه برخورد پزشک و پرستار هم شاهد تبعیض هستیم به طوریکه پرستاران قبلا یک کمد شکسته هم برای آویزان کردن لباس در اختیار نداشتند اما برای فردی که هر شش ماه یکبار به بیمارستان سر می زند اتاق جداگانه ای در نظر می گیرند همچنین اگر فرزند پرستاری بیمار باشد و یک روز سر کار نیاید باید به چندین نفر پاسخگو باشد در حالیکه برخی روزها و ماه ها به بیمارستان سر نمی زنند و مورد بازخواست قرار نمی گیرند.


وی ادامه داد: جامعه پرستاری انتظار دارد حداقل در مورد تصمیم گیری هایی که در مورد صنف خودشان صورت می گیرد از آنان نظر خواهی شود زیرا در هیچ جای دنیا چنین نیست که برای گروهی برنامه ریزی و تصمیم گیری کنند اما از خود آن گروه نظر سنجی و نظر خواهی نشود.


وی تاکید کرد: خط قرمز سازمان نظام پرستاری حفظ منافع و کاهش موانع خدمتی پرستاران است زیرا این سازمان یک نهاد صنفی است و خواسته ها و مطالبات پرستاران را پیگیری خواهد کرد اما وارد بحث سیاست و موضوعات سیاسی نخواهد شد.


شریفی مقدم به نیاز فعلی کشور به پرستاران اشاره کرد و گفت: جمعیت پرستاری باید دو برابر شود و طبق استاندارد جهانی به ازای هر هزار نفر باید 3 کادر پرستار حضور داشته باشد و این در حالی است که در آمریکا به ازای هر هزار نفر، 10 پرستار و در اروپا، 8 پرستار حضور دارند اما در ایران این عدد 1/3 است.


پرستاران در معرض خشونت کلامی و فیزیکی


وی تاکید کرد: پرستاری یکی از مشاغل سخت و زیان آور است و ما آمادگی داریم با همکاری وزارت بهداشت و مجلس شورای اسلامی برای رفع مشکلات این گروه همکاری کنیم و اختلاف ما در این است که وزارت بهداشت می خواهد کمبود نیروی پرستاری را با آوردن نیروهای فله ای بهیار حل کند.


قائم مقام سازمان نظام پرستاری با اشاره به موارد ضرب و جرح پرستاران در بیمارستان ها از سوی همراهان بیمار اشاره کرد و گفت: 80 درصد پرستاران در هر 6 ماه به شکلی مورد خشونت کلامی قرار می گیرند و 20 درصد از پرستاران نیز تحت خشونت فیزیکی قرار می گیرند و علت اصلی این موضوع قرار گرفتن پرستاران در صف اول پاسخگویی به مراجعات بیمارستانی است زیرا بیمار و همراهش در نخستین مراجعه با پرستار روبرو می شود و پرستار باید ضعف مدیریتی بیمارستان را پیگیری کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب